Termeni și condiții
Condiții comerciale
ale societății comerciale ECLIPSERA s.r.o.
cu sediul social în Termesivy 41, 58001 Havlíčkův Brod
număr de identificare: 28812662
înregistrată în Registrul Comerțului administrat de Tribunalul Regional din Hradec Králové, secțiunea C, dosar 28684
pentru vânzarea de produse prin intermediul magazinului online disponibil la adresa internet #info%z%drot.ro
1. DISPOZIȚII INTRODUCTIVE
1.1. Prezentele condiții comerciale (denumite în continuare „condiții comerciale”) ale societății comerciale ECLIPSERA s.r.o., cu sediul în Termesivy 41, 58001 Havlíčkův Brod, număr de identificare:28812662, înregistrată în Registrul Comerțului administrat de Tribunalul Regional din Hradec Králové, secțiunea C, dosar 28684 (denumită în continuare „vânzător”), reglementează în conformitate cu § 1751 alin. 1 din Legea nr. 89/2012 Sb., Codul civil (denumit în continuare „Codul civil”) drepturile și obligațiile reciproce ale părților contractante care decurg din sau în legătură cu contractul de vânzare-cumpărare (denumit în continuare „contract de vânzare”) încheiat între vânzător și o altă persoană fizică (denumită în continuare „cumpărător”), prin intermediul magazinului online al vânzătorului. Magazinul online este operat de vânzător pe o pagină web situată la adresa Drot (denumită în continuare „pagina web”), prin intermediul interfeței web a paginii (denumită în continuare „interfața web a magazinului”).
1.2. Condițiile comerciale nu se aplică în cazurile în care persoana care intenționează să achiziționeze produse de la vânzător este o persoană juridică sau o persoană care acționează la efectuarea comenzii în cadrul activității sale comerciale ori în exercitarea independentă a profesiei sale.
1.3. Dispoziții derogatorii de la condițiile comerciale pot fi convenite în cadrul contractului de vânzare. Dispozițiile derogatorii din contractul de vânzare prevalează asupra prevederilor acestor condiții comerciale.
1.4. Condițiile comerciale constituie o parte integrantă a contractului de vânzare. Contractul de vânzare și condițiile comerciale sunt redactate în limba cehă. Contractul de vânzare poate fi încheiat în limba cehă.
1.5. Vânzătorul poate modifica sau completa conținutul acestor condiții comerciale. Acest lucru nu aduce atingere drepturilor și obligațiilor apărute în perioada de valabilitate a versiunii anterioare a condițiilor comerciale.
2. CONTUL UTILIZATORULUI
2.1. Pe baza înregistrării cumpărătorului pe pagina web, acesta poate accesa propria interfață de utilizator. Din interfața de utilizator, cumpărătorul poate comanda produse (denumită în continuare „contul utilizatorului”). În cazul în care interfața web a magazinului o permite, cumpărătorul poate comanda produse și fără înregistrare, direct prin interfața web a magazinului.
2.2. La înregistrarea pe pagina web și la efectuarea comenzilor, cumpărătorul este obligat să furnizeze toate informațiile corect și adevărat. Cumpărătorul este obligat să actualizeze datele din contul său de utilizator ori de câte ori acestea se modifică. Informațiile furnizate de cumpărător în contul de utilizator și la efectuarea comenzilor sunt considerate corecte de către vânzător.
2.3. Accesul la contul de utilizator este protejat printr-un nume de utilizator și o parolă. Cumpărătorul este obligat să păstreze confidențialitatea informațiilor necesare pentru accesarea contului său de utilizator.
2.4. Cumpărătorul nu are dreptul să permită utilizarea contului său de utilizator de către terți.
2.5. Cumpărătorul ia la cunoștință că contul de utilizator nu poate fi disponibil în mod continuu, în special din cauza lucrărilor necesare de întreținere a echipamentelor hardware și software ale vânzătorului sau ale terților.
3. ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI DE VÂNZARE
3.1. Toate prezentările produselor plasate în interfața web a magazinului au caracter informativ, iar vânzătorul nu este obligat să încheie un contract de vânzare în legătură cu aceste produse. Dispozițiile § 1732 alin. 2 din Codul civil nu se aplică.
3.2. Interfața web a magazinului conține informații despre produse, inclusiv prețurile acestora și costurile de returnare a produselor, dacă acestea nu pot fi returnate în mod obișnuit prin poștă. Prețurile produselor sunt afișate cu toate taxele și costurile aplicabile. Prețurile produselor rămân valabile atât timp cât sunt afișate în interfața web a magazinului. Această prevedere nu limitează posibilitatea vânzătorului de a încheia un contract de vânzare în condiții negociate individual.
3.3. Interfața web a magazinului conține, de asemenea, informații privind costurile asociate ambalării și livrării produselor. Informațiile despre costurile legate de ambalare și livrare menționate în interfața web a magazinului sunt valabile doar în cazurile în care produsele sunt livrate pe teritoriul Republicii Cehe.
3.4. Pentru a comanda produse, cumpărătorul completează formularul de comandă în interfața web a magazinului. Formularul de comandă conține în special informații despre:
-
produsul comandat (cumpărătorul „adaugă” produsul comandat în coșul de cumpărături al interfeței web a magazinului),
-
metoda de plată a prețului de achiziție al produsului, datele despre modalitatea dorită de livrare a produsului comandat și
-
informațiile privind costurile asociate livrării produsului (denumite în continuare împreună „comanda”).
3.5. Înainte de trimiterea comenzii către vânzător, cumpărătorul are posibilitatea să verifice și să modifice datele introduse în comandă, permițându-i astfel să corecteze eventualele erori apărute la introducerea datelor. Cumpărătorul trimite comanda către vânzător făcând clic pe butonul „Finalizați comanda” sau un buton echivalent. Datele indicate în comandă sunt considerate corecte de către vânzător. Imediat după primirea comenzii, vânzătorul confirmă primirea acesteia către cumpărător prin e-mail, la adresa de e-mail a cumpărătorului specificată în interfața contului de utilizator sau în comandă (denumită în continuare „adresa electronică a cumpărătorului”).
3.6. În funcție de natura comenzii (cantitate de produse, valoarea prețului de achiziție, costuri estimate de transport), vânzătorul are întotdeauna dreptul să solicite cumpărătorului o confirmare suplimentară a comenzii (de exemplu, în scris sau telefonic).
3.7. Relația contractuală dintre vânzător și cumpărător ia naștere în momentul acceptării comenzii de către vânzător, transmisă cumpărătorului prin e-mail la adresa acestuia.
3.8. Cumpărătorul este de acord cu utilizarea mijloacelor de comunicare la distanță pentru încheierea contractului de vânzare. Costurile suportate de cumpărător în legătură cu utilizarea acestor mijloace de comunicare la distanță în legătură cu încheierea contractului de vânzare (costurile conexiunii la internet, costurile apelurilor telefonice) sunt suportate de cumpărător și nu diferă de tariful de bază.
5. PREȚUL PRODUSELOR ȘI CONDIȚIILE DE PLATĂ
5.1. Prețul produselor și eventualele costuri asociate livrării produselor conform contractului de vânzare pot fi plătite de către cumpărător vânzătorului prin următoarele modalități:
-
în numerar, la sediul vânzătorului la adresa: ECLIPSERA s.r.o.., Termesivy 41, 58001 Havlíčkův Brod
-
în numerar la livrare, la adresa specificată de cumpărător în comandă (ramburs);
-
prin transfer bancar în contul vânzătorului CZK - 2501518237/2010, deținut de ECLIPSERA s.r.o. (denumit în continuare „contul vânzătorului”);
-
fără numerar, cu card de plată.
5.2. Împreună cu prețul de achiziție, cumpărătorul este obligat să achite și costurile legate de ambalare și livrare, în suma convenită. Dacă nu este specificat în mod expres altfel, prețul de achiziție include și costurile de livrare.
5.3. Vânzătorul nu solicită cumpărătorului plata unui avans sau a unei plăți similare. Acest lucru nu afectează dispozițiile art. 4.6 din acești termeni și condiții comerciale, privind obligația de a plăti în avans prețul produselor.
5.4. În cazul plății în numerar sau la livrare, prețul produsului este scadent la momentul preluării. În cazul plății prin transfer bancar, prețul este scadent în termen de 10 zile de la încheierea contractului de vânzare.
5.5. În cazul plății prin transfer bancar, cumpărătorul este obligat să indice simbolul variabil al plății. Obligația de plată a cumpărătorului este considerată îndeplinită în momentul în care suma respectivă este creditată în contul vânzătorului.
5.6. Vânzătorul are dreptul, în special în cazul în care cumpărătorul nu confirmă comanda suplimentar (art. 3.6), să solicite plata integrală a prețului de achiziție înainte de expedierea produsului. Dispozițiile § 2119 alin. 1 din Codul civil nu se aplică.
5.7. Reducerile eventuale din prețul produsului oferite de vânzător cumpărătorului nu pot fi combinate între ele.
5.8. Dacă este uzual în relațiile comerciale sau prevăzut de lege, vânzătorul va emite cumpărătorului un document fiscal – factură – pentru plățile efectuate în baza contractului de vânzare. Vânzătorul este plătitor de TVA. Factura va fi emisă în format electronic și trimisă la adresa de e-mail a cumpărătorului.
6. RENUNȚAREA LA CONTRACTUL DE CUMPĂRARE
6.1. Cumpărătorul ia la cunoștință că, conform dispozițiilor § 1837 din Codul civil, nu este posibilă, printre altele, renunțarea la contractul de cumpărare pentru livrarea bunurilor care au fost adaptate conform dorinței cumpărătorului sau pentru persoana acestuia, pentru livrarea bunurilor care se pot deteriora rapid, precum și pentru bunurile care după livrare au fost amestecate irevocabil cu alte bunuri, pentru livrarea bunurilor în ambalaj sigilat pe care consumatorul l-a deschis și din motive igienice nu pot fi returnate, precum și pentru contractul de livrare a înregistrărilor audio sau video ori a programelor de calculator, dacă ambalajul original a fost deteriorat.
6.2. Dacă nu este cazul menționat la punctul 6.1 sau alt caz în care renunțarea nu este posibilă, cumpărătorul are, conform dispozițiilor § 1829 alin. 1 din Codul civil, dreptul să renunțe la contract în termen de paisprezece (14) zile de la primirea bunurilor, iar în cazul în care obiectul contractului constă în mai multe tipuri de bunuri sau livrări parțiale, acest termen curge de la data primirii ultimei livrări. Renunțarea la contract trebuie trimisă vânzătorului în termenul menționat anterior. Pentru renunțare, cumpărătorul poate folosi formularul tip pus la dispoziție de vânzător, care face parte din anexa condițiilor comerciale. Renunțarea poate fi trimisă, printre altele, la sediul vânzătorului: ECLIPSERA s.r.o.., Termesivy 41 58001 Havlíčkův Brod.
6.3. În cazul renunțării conform punctului 6.2, contractul de cumpărare este considerat anulat de la început. Bunurile trebuie returnate vânzătorului în termen de paisprezece (14) zile de la renunțare. Dacă cumpărătorul renunță, acesta suportă costurile returnării bunurilor, chiar și în cazul în care bunurile nu pot fi returnate prin poștă în mod obișnuit din cauza naturii lor.
6.4. În cazul renunțării conform punctului 6.2, vânzătorul va returna cumpărătorului suma plătită în termen de paisprezece (14) zile de la primirea notificării de renunțare, prin aceeași metodă prin care a primit plata. Vânzătorul poate returna plata simultan cu returnarea bunurilor sau prin altă metodă, dacă cumpărătorul este de acord și nu apar costuri suplimentare. Vânzătorul nu este obligat să returneze banii înainte ca bunurile să fie returnate sau dovada expediției acestora să fie făcută.
6.5. Dreptul vânzătorului de a compensa daunele produse bunurilor poate fi dedus unilateral din suma ce trebuie returnată cumpărătorului.
6.6. Atunci când cumpărătorul are dreptul de a renunța conform § 1829 alin. 1, vânzătorul are dreptul să renunțe la contract în orice moment până la primirea bunurilor de către cumpărător. În acest caz, vânzătorul va returna cumpărătorului suma plătită fără întârziere, prin transfer bancar în contul indicat de cumpărător.
6.7. Dacă, împreună cu bunurile, cumpărătorului i se oferă un cadou, contractul de donație este condiționat de rezilierea contractului de cumpărare. În caz de renunțare, contractul de donație încetează și cumpărătorul este obligat să returneze cadoul împreună cu bunurile vânzătorului.
6.8. Responsabilitatea consumatorului pentru deprecierea bunurilor
Consumatorul este responsabil pentru orice diminuare a valorii bunurilor care rezultă din utilizarea acestora într-un mod diferit decât cel necesar pentru a le inspecta natura, caracteristicile și funcțiile. Asta înseamnă că bunurile pot fi testate doar în măsura în care s-ar putea face într-un magazin fizic.
Condiții pentru returnarea bunurilor:
Pentru ca returnarea să fie acceptată, trebuie respectate următoarele condiții:
-
Bunurile trebuie returnate neatinse și, pe cât posibil, în starea originală.
-
Ambalajul original poate fi necesar pentru anumite tipuri de produse (de exemplu, produse sigilate pentru siguranță).
-
Bunurile nu trebuie să prezinte urme de utilizare, uzură sau murdărie.
-
Bunurile trebuie să fie complete, inclusiv toate accesoriile (de ex. documentație, etichete, plăcuțe dacă au făcut parte din ambalaj).
-
Dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite, ne rezervăm dreptul de a refuza returnarea sau de a reduce suma returnată pentru a acoperi costurile de restaurare a bunurilor la starea inițială.
7. TRANSPORTUL ȘI LIVRAREA MĂRFURILOR
7.1. În cazul în care modalitatea de transport este convenită pe baza unei cereri speciale a cumpărătorului, cumpărătorul poartă riscul și eventualele costuri suplimentare legate de această modalitate de transport.
7.2. Dacă vânzătorul este obligat prin contractul de vânzare să livreze mărfurile la locul indicat de cumpărător în comandă, cumpărătorul este obligat să preia mărfurile la livrare.
7.3. Dacă din motive imputabile cumpărătorului este necesară o livrare repetată sau o livrare în alt mod decât cel indicat în comandă, cumpărătorul este obligat să suporte costurile legate de livrarea repetată sau costurile legate de modalitatea alternativă de livrare.
7.4. La primirea mărfurilor de la transportator, cumpărătorul este obligat să verifice integritatea ambalajelor și în cazul oricăror defecte să le raporteze imediat transportatorului. În cazul constatării unei deteriorări a ambalajului care indică o intrare neautorizată în colet, cumpărătorul nu este obligat să preia coletul de la transportator.
7.5. Alte drepturi și obligații ale părților referitoare la transportul mărfurilor pot fi reglementate prin condiții speciale de livrare emise de vânzător, dacă acestea există.
8. DREPTURI DEPLINĂRI DEFECTUOASE
8.1. Drepturile și obligațiile părților contractante referitoare la drepturile care decurg din îndeplinirea defectuoasă se ghidează după reglementările legale general obligatorii aplicabile (în special prevederile §§ 1914 până la 1925, §§ 2099 până la 2117 și §§ 2161 până la 2174 din Codul civil și Legea nr. 634/1992 Coll., privind protecția consumatorului, cu modificările ulterioare).
8.2. Vânzătorul răspunde față de cumpărător că bunurile nu prezintă defecte în momentul preluării. În special, vânzătorul garantează cumpărătorului că, la momentul preluării bunurilor:
8.2.1. bunurile au proprietățile convenite de părți, iar în lipsa unui acord, au acele proprietăți descrise de vânzător sau de producător sau pe care cumpărătorul le aștepta în mod rezonabil, ținând cont de natura bunurilor și de publicitatea acestora,
8.2.2. bunurile sunt adecvate scopului declarat de vânzător pentru utilizarea lor sau scopului pentru care astfel de bunuri sunt utilizate în mod obișnuit,
8.2.3. bunurile corespund, prin calitate sau execuție, unui eșantion sau model convenit, dacă calitatea sau execuția a fost determinată în funcție de un eșantion sau model convenit,
8.2.4. bunurile sunt livrate în cantitatea, măsura sau greutatea corespunzătoare,
8.2.5. și bunurile respectă cerințele legislației aplicabile.
8.3. Prevederile din articolul 7.2 din termenii și condițiile generale nu se aplică bunurilor vândute la un preț redus din cauza unui defect pentru care s-a convenit reducerea, uzurii cauzate de utilizarea obișnuită, în cazul bunurilor uzate – pentru un defect corespunzător gradului de uzură pe care bunurile îl aveau la momentul preluării de către cumpărător sau dacă acest lucru rezultă din natura bunurilor.
8.4. Dacă un defect apare în termen de șase luni de la preluare, se consideră că bunul a fost defect de la început. Cumpărătorul are dreptul să reclame un defect care apare la bunurile de consum în termen de douăzeci și patru de luni de la preluare.
8.5. Cumpărătorul își exercită drepturile care decurg din îndeplinirea defectuoasă la vânzător, la adresa punctului de lucru în care este posibilă preluarea reclamației în funcție de sortimentul de bunuri vândute, eventual și la sediul social sau locul de desfășurare a activității.
8.6. Cumpărătorul este obligat să inspecteze livrarea de bunuri imediat după preluare și să efectueze controlul acestora. Defectele descoperite trebuie raportate cel târziu în termen de 14 zile de la data preluării bunurilor. Vânzătorul nu răspunde pentru daunele cauzate de utilizarea incorectă sau pentru daunele cauzate de defecte neraportate ale bunurilor.
8.7. Drepturile și obligațiile suplimentare ale părților legate de răspunderea vânzătorului pentru defecte pot fi reglementate prin regulamentul de reclamații al vânzătorului.
9. ALTE DREPTURI ȘI OBLIGAȚII ALE PĂRȚILOR CONTRACTANTE
9.1. Cumpărătorul dobândește dreptul de proprietate asupra bunurilor prin plata integrală a prețului de cumpărare al acestora.
9.2. Vânzătorul nu este legat, în raport cu cumpărătorul, de niciun cod de conduită în sensul dispozițiilor § 1826 alin. 1 lit. e) din Codul civil.
9.3. Vânzătorul asigură soluționarea reclamațiilor consumatorilor prin adresa de e-mail: #info%z%drot.ro. Informația privind soluționarea reclamației cumpărătorului va fi trimisă de vânzător la adresa electronică a cumpărătorului.
9.4. Pentru soluționarea extrajudiciară a litigiilor de consum apărute din contractul de vânzare, este competentă Inspecția Cehă pentru Comerț, cu sediul în Štěpánská 567/15, 120 00 Praga 2, ID: 000 20 869, adresa web: http://www.coi.cz. Platforma pentru soluționarea online a litigiilor, disponibilă la adresa http://ec.europa.eu/consumers/odr, poate fi utilizată pentru soluționarea litigiilor dintre vânzător și cumpărător care decurg din contractul de vânzare.
9.5. Centrul European al Consumatorilor Republica Cehă, cu sediul în Štěpánská 567/15, 120 00 Praga 2, adresa web: http://www.evropskyspotrebitel.cz, este punctul de contact conform Regulamentului Parlamentului European și al Consiliului (UE) nr. 524/2013 din 21 mai 2013 privind soluționarea online a litigiilor în materie de consum și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 și a Directivei 2009/22/CE (Regulamentul privind soluționarea online a litigiilor în materie de consum).
9.6. Vânzătorul este autorizat să vândă bunuri în baza unei autorizații de funcționare. Controlul asupra activității comerciale este exercitat de oficiul de licențiere competent. Supravegherea în domeniul protecției datelor cu caracter personal este efectuată de Oficiul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. Inspecția Cehă pentru Comerț efectuează, în limita competențelor sale, și controlul respectării Legii nr. 634/1992 Coll., privind protecția consumatorului, cu modificările ulterioare.
9.7. Cumpărătorul își asumă, prin prezenta, riscul modificării circumstanțelor în sensul § 1765 alin. 2 din Codul civil.
10. PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
10.1. Protecția datelor cu caracter personal ale cumpărătorului, care este persoană fizică, este asigurată de Legea nr. 101/2000 Coll., privind protecția datelor cu caracter personal, cu modificările ulterioare.
10.2. Cumpărătorul este de acord cu prelucrarea următoarelor date cu caracter personal: nume și prenume, adresă de domiciliu, număr de identificare, cod de identificare fiscală, adresă de e-mail și număr de telefon (denumite în continuare în mod colectiv „date cu caracter personal”).
10.3. Cumpărătorul este de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către vânzător în scopul realizării drepturilor și obligațiilor care decurg din contractul de vânzare și în scopul gestionării contului de utilizator. Dacă nu alege altă opțiune, cumpărătorul este de acord și cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către vânzător în scopul trimiterii de informații și comunicări comerciale. Acordul cu prelucrarea datelor cu caracter personal în întregul sens al acestui articol nu constituie o condiție care, prin sine, ar împiedica încheierea contractului de vânzare.
10.4. Cumpărătorul ia la cunoștință că este obligat să furnizeze datele sale cu caracter personal corect și sincer (la înregistrare, în contul de utilizator, la efectuarea comenzii prin intermediul interfeței web a magazinului) și că este obligat să informeze fără întârziere vânzătorul cu privire la orice modificare a datelor sale cu caracter personal.
10.5. Vânzătorul poate împuternici o terță persoană (persoană împuternicită) pentru prelucrarea datelor cu caracter personal ale cumpărătorului. Cu excepția persoanelor care livrează bunurile, datele cu caracter personal nu vor fi transmise unor terțe părți fără consimțământul prealabil al cumpărătorului.
10.6. Datele cu caracter personal vor fi prelucrate pe o perioadă nedeterminată. Datele cu caracter personal vor fi prelucrate în format electronic.
10.7. Cumpărătorul confirmă că datele personale furnizate sunt corecte și că a fost informat că furnizarea acestor date este voluntară.
10.8. În cazul în care cumpărătorul consideră că vânzătorul sau persoana împuternicită (art. 10.5) prelucrează datele sale cu caracter personal într-un mod care contravine protecției vieții sale private sau contravine legii, în special dacă datele sunt inexacte în raport cu scopul prelucrării, poate:
10.8.1. solicita vânzătorului sau persoanei împuternicite o explicație,
10.8.2. solicita ca vânzătorul sau persoana împuternicită să remedieze situația astfel creată.
10.9. În cazul în care cumpărătorul solicită informații privind prelucrarea datelor sale cu caracter personal, vânzătorul este obligat să îi furnizeze aceste informații. Vânzătorul are dreptul de a percepe o taxă rezonabilă pentru furnizarea informațiilor, care nu va depăși costurile necesare pentru oferirea acestor informații.
11. TRIMITEREA COMUNICĂRILOR COMERCIALE ȘI SALVAREA COOKIE-URILOR
11.1. Cumpărătorul este de acord cu trimiterea informațiilor referitoare la bunurile, serviciile sau activitatea comercială a vânzătorului la adresa electronică a cumpărătorului și, de asemenea, este de acord cu trimiterea comunicărilor comerciale din partea vânzătorului la adresa electronică a cumpărătorului.
11.2. Cumpărătorul este de acord cu salvarea așa-numitelor „cookie-uri” pe computerul său. În cazul în care este posibilă efectuarea achiziției pe site-ul web și îndeplinirea obligațiilor vânzătorului din contractul de vânzare fără salvarea cookie-urilor pe computerul cumpărătorului, acesta își poate retrage consimțământul menționat anterior în orice moment.
12. LIVRAREA CORESPONDENȚEI
12.1. Cumpărătorului i se poate livra corespondența la adresa sa de e-mail.
13. DISPOZIȚII FINALE
13.1. În cazul în care relația stabilită prin contractul de vânzare conține un element internațional (străin), părțile convin că această relație este guvernată de legislația cehă. Acest lucru nu aduce atingere drepturilor consumatorului care decurg din reglementările legale general obligatorii.
13.2. În cazul în care vreo dispoziție a termenilor și condițiilor este sau devine invalidă ori ineficientă, în locul dispoziției invalide va fi aplicată dispoziția a cărei semnificație este cât mai apropiată de cea a dispoziției invalide. Invaliditatea sau ineficiența unei dispoziții nu afectează valabilitatea celorlalte dispoziții.
13.3. Contractul de vânzare, inclusiv termenii și condițiile, este arhivat de către vânzător în format electronic și nu este accesibil.
13.4. Datele de contact ale vânzătorului: adresa de livrare ECLIPSERA s.r.o.., Termesivy 41, 58001 Havlíčkův Brod, adresa de e-mail: #info%z%drot.ro
13.5. Vânzătorul nu este responsabil pentru daunele cauzate altor obiecte prin utilizarea produselor livrate.
Clientul este obligat să verifice în mod corespunzător starea produsului și a propriului echipament înainte de utilizare. În cazul oricărei montări, clientul trebuie să se adreseze unei persoane calificate, care va asigura că nu poate avea loc deteriorarea vreunei componente.
14. RECENZIILE CONSUMATORILOR
Recenziile afișate privind produsele și magazinul provin exclusiv de la clienți care au realizat efectiv o achiziție în magazinul online.
Recenziile sunt preluate exclusiv de pe portalul Heureka.cz, iar postarea acestora este condiționată de o comandă efectuată, ceea ce garantează autenticitatea recenziilor consumatorilor.